Over Ann Van Hecke


De liefde voor de cello ontlook op 7-jarige leeftijd. Als jonge celloleerling werd zij bij de eerste stapjes begeleid door Simonne De Raedt en Geert De Bièvre.

 

Hogere studies volgde ze in Antwerpen bij respectievelijk Mirel Iancovici en France Springuel.

Nadien kreeg ze lessen van Tilmann Wick in de Musikhochschule van Hannover (Duitsland). 

Gelijktijdig met haar conservatoriumstudies nam ze geregeld deel aan internationale masterclasses in de zoektocht naar technische vervolmaking en verdere muzikale ontplooiing. Zo volgde ze lessen bij Anner Bylsma, Christoph Richter, Martti Rousi, Michal Kanka, Alexander Ivashkin, Marcio Carneiro, en Vladimir Perlin.

Ann Van Hecke nam succesvol deel aan enkele wedstrijden, met eerste prijzen op oa. ‘De Nationale Wedstrijd van Dexia' en Jeunes Musiciens. Maar vooral door mee te draaien op het veld, zoals oa. in orkestprojecten, stak ze veel op. 

 

Als soliste speelde zij concerti (Haydn Concerto, Triple Concerto Beethoven, Queen Symphony, enz. ) met orkesten zoals ondermeer Kreato, Artis Dulcedo, Brassband Wiekevorst, Aurora Borealis, Arenbergorkest, Brass Friends Lembeek, etc. 

Als chambriste speelde ze in verschillende professionele bezettingen. Tegenwoordig staat ze enthousiast op de planken met Duo Deseo, i.s.m gitarist Maarten Vandenbemden, en in duo met pianist Bart Meynckens.


Ann Van Hecke musiceerde in binnen -en buitenland (Frankrijk, Nederland, Duitsland, Griekenland, Bosnië).