Ann Van Hecke

Celliste

Beleef

Deze Belgische celliste wordt beschouwd als een waardevolle

concertcelliste.

Haar muzikale loopbaan startte al vroeg; op 7-jarige

leeftijd kreeg zij haar eerste cellolessen van Simonne De

Raedt in de muziekacademie van Geel. Gebeten door de

warme klank van de cello, ging ze naar de kunsthumaniora

van het Lemmensinstituut waar ze verder werd gecoacht

door Geert De Bièvre.

 

Nadien, in het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen kreeg ze respectievelijk les van Mirel Iancovici en France Springuel.

Na het glansrijk voltooiien van deze studies, trok ze naar de Musikhochschule van Hannover (Duitsland) om zich te vervolmaken bij Tilmann Wick. Gelijktijdig met deze conservatoriumstudies nam ze geregeld deel aan internationale masterclasses in de zoektocht naar een eigen muzikale visie. Zo volgde ze lessen bij Anner Bylsma, Christoph Richter, Martti Rousi, Michal Kanka, Alexander Ivashkin, Marcio Carneiro, en Vladimir Perlin.

Ann Van Hecke nam succesvol deel aan een aantal wedstrijden, met eerste prijzen op oa. ‘De Nationale Wedstrijd van Dexia' en Jeunes Musiciens. Echter spitste zij zich al vroeg toe op haar ontluikende loopbaan van concertcelliste. Thans is Ann Van Hecke professioneel actief als soliste, chambriste en orkestmuzikant.

 

Als soliste speelde zij reeds concerti met orkesten zoals ondermeer Artis Dulcedo, Kreato, Aurora Borealis, W.Heynen gezelschap,etc. Vaak werd zij hierbij gelauwerd omwille van haar fijngevoelige interpretatie en virtuoze techniek.

Als chambriste stond/staat ze geregeld op de planken met ‘Anna-Belle’ (cello/piano/woord), ‘Muse à Muse’ (cello/piano), ‘Dyades’ (strijkkwintet of -sextet), barok consort ‘Il Clarino’, ensembles voor hedendaagse muziek (‘Emanon’, 'Ars Musica', etc.) Zij is ook geregeld te vinden in professioneel orkestverband.

Ann Van Hecke musiceerde in binnen -en buitenland (Frankrijk, Nederland, Duitsland, Griekenland, Bosnië).

 

Als docente cello is Ann Van Hecke vast verbonden aan 'Dé Kunsthumaniora' van Antwerpen.

 

 

Beleef

Bio

Fotogalerij

Repertoire

Info

 

 

 

 

 

 

(under construction)

(under construction)